Gezondheid

De voordelen van een spa voor uw lichaam en geest.

De kracht van warm water
Warm water opent de bloedvaten en zorgt voor betere doorstroming van het bloed.
Het water zorgt voor gewichtloosheid waardoor de druk op uw spieren verminderd en ze de kans krijgen om te ontspannen.
Een warm water massage zorgt voor de aanmaak van extra endorfines, de goed gevoel stoffen die uw lichaam aanmaakt.

Stressbestrijding
Door stress moet het hart meer werken, u ademt niet meer zo diep en de ademhaling versneld. De vertering vertraagd. Bijna elk proces van het lichaam verliest aan efficiëntie.
Onderzoekers schatten dat 80% van ziektes worden veroorzaakt door stress.
Het westerse leven veroorzaakt nu eenmaal stress, en aangezien stress vermijden niet zo evident is, blijft uzelf ontdoen van stress de enige werkende oplossing.
Een ontspannend en relaxerend dipje in uw spa is het perfecte antigif voor een stressvolle levensstijl.

Laat spier en gewrichtspijn verdwijnen
Een kwartiertje in uw spa kan pijnlijke spieren, kwetsuren en verrekkingen genezen. Het kan ook gebruikt worden als preventief medicijn aangezien het de temperatuur van uw huid en spieren verhoogd waardoor de bloedcirculatie versneld. Het toevoegen van massage verhoogt de circulatie nog extra waardoor uw spieren volledig ontspannen.

Verbeter uw atletische prestaties
Door een soak te nemen in uw spa voor en na uw workout verbeterd u uw prestaties.
Het ontspant uw lichaam en maakt de spieren los waardoor uw workout gemakkelijker wordt en de kans op kwetsuren verkleind. Na de workout helpt het stijfheid van spieren te voorkomen.

Vermager en verminder cellulitis
Het klinkt misschien wat sprookjesachtig, maar studies hebben bewezen dat u door het dagelijks gebruik van een spa kan vermageren. Een testgroep moest drie weken lang 6 dagen per week een half uurtje in een spa zitten. Het gemiddelde gewichtsverlies was 450 gram per week.

Regelmatig gebruik van een spa verminderd cellulitis. De typische vetophopingen bij vrouwen in de heupen en dijen kunnen nooit volledig verdwijnen. De bouw van het vrouwelijk lichaam veroorzaakt natuurlijke kuiltjes, of de vrouw nu mager of niet mager is. De verhoogde circulatie van het bloed zorgt voor vermindering van vochtophoping, verminderd zwelling en vormt het weefsel van de huid. Deze combinatie verminderd cellulitis.

Slaap beter
De combinatie van aangename warmte en ontspannende massage helpt u op weg naar een betere nachtrust. Het laat uw lichaam zijn thermostaat lager zetten waardoor u een diepe en relaxerende slaap verkrijgt.

Betere genezing van uw lichaam
Een spa versnelt het verwijderen van slechte stoffen uit uw lichaam en vervangt ze door zuurstof en uw eigen natuurlijke voedingsstoffen. Verlaag uw bloeddruk door de onspannende massage van een spa.

Chronische arthritis pijn verzachten
Een spa helpt uw gewrichten in beweging te houden. Het kan kracht en flexibiliteit herstellen en behouden en verdere beschadiging helpen voorkomen.
De spa verwarmt uw gewrichten en verminderd weefsel zwelling waardoor het weefsel rekbaarder wordt. Gewichtloosheid in water verminderd uw gewicht met 90% waardoor de druk op uw gewrichten afneemt.

Versterk uw gezins- en familieband
Een spa in de tuin of veranda geeft elk gezin een perfecte reden om samen te genieten en de band te versterken. Het is een manier om op een relaxe manier te communiceren terwijl de stress en frustraties van alweer een drukke dag wegvloeien.

Lees meer