Aromatherapie

De meeste jacuzzi’s/spa’s die wij in ons assortiment aanbieden zijn voorzien van een aroma unit. Deze unit zorgt er voor dat er gedoseerd geuren aan het water worden toegevoegd. De geuren geven een extra dimensie aan het ontspannen in uw jacuzzi. De speciale aroma’s die hiervoor bestemd zijn geven naast een heerlijke geur ook nog een genezend effect. Aromatherapie betekent eigenlijk  het nemen van een bad waaraan aromatische plantenolie is toegevoegd die genezend werkt. Van oorsprong is aromatherapie een effectieve geneeskunst die gericht is op het voorkomen van ziektes. Voor deze geneeswijze worden alleen etherische oliën gebruikt.

Geschiedenis
Al in 3000 voor Christus werd er door Egyptenaren en Chinezen al gebruik gemaakt van aromatherapie. Ze gebruikten hiervoor zalven en geuren gemaakt van planten en bomen. Aromatherapie wordt ook gebruikt voor parfums en andere geurproducten om bijvoorbeeld in huis een sfeer te creëren.

Etherische oliën
Etherische oliën worden gebruikt voor aromatherapie en komen van planten en bomen. Deze oliën worden ook wel de levenskracht van de plant genoemd, omdat deze het DNA en de geneeskrachtige stoffen bevatten. Etherische oliën vindt je in bloemen, bladeren, schors, zaden, wortels en sommige planten. Voorbeelden hiervan zijn lavendel, eucalyptus, kaneel, venkel en valeriaan.

Toepassing
Aromatherapie kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld door massage, inhaleren, door een kompres of in het water toe te voegen. In de jacuzzi maakt u er gebruik van door te mengen met het water en het inhaleren van de geur. Wij raden wel aan om hiervoor speciale aroma’s te gebruiken die hiervoor geschikt zijn. Dit om te voorkomen dat het filter verstopt kan raken. Etherische oliën zullen moeten worden verdund met bijvoorbeeld een plantaardige basisolie.

Lees meer